divendres, 16 d’abril del 2010

EL CAU PLE DE LLETRES PRESENTA EL LLIBRE D'EN VENTALLÓ A TERRASSA



La llibreria El Cau Ple de Lletres de Terrassa, va ser l'escenari per a la presentació del llibre d'en Ventalló. Joaquim Ventalló va néixer a Terrassa, el 5 de febrer de 1899, el dia de Carnaval. Va fer les primeres passes periodístiques en aquesta ciutat del Vallès, on va col·laborar amb mitjans com La Pàtria i El Dia - precursor del Diari de Terrassa.En aquesta població ocupà el càrrec de delegat del Terrassa CF; club federat a la Federació Catalana de Futbol, d'on Ventalló fou secretari de la Junta Directiva.

La llibreria era plena de familiars, historiadors i coneguts d'en Ventalló. En el torn de paraules hi van prendre part: en Francesc Canosa, periodista i autor del llibre República TV; Eulàlia Ventalló, la filla; Josep Puy, historiador i membre del Centre d'Estudis Històrics de Terrassa; en Pau Vinyes, l'autor i Alfredo Vega, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Terrassa. Francesc Canosa, destacà que persones com en Joaquim Ventalló, han donat tremp intel·lectual a Catalunya. Sense ell i tants d'altres, amb el seu bagatge, la represa cultural, social i lingüística dels anys 70 no hagués estat possible.

En acabar, l'editor del llibre, Josep Maria Vall, convidà als ponents a sopar al restaurant Tallaferro de Terrassa.

El llibre segueix de gira. Dissabte dia 17 d'abril, a les 12 del migdia, es presenta al saló de Plens de l'Ajuntament del Port de la Selva (carrer del Mar, 1). A l'acte hi assistiran, a més a més de la filla i l'autor, en Joan Manuel Soldevilla, expert en l'obra d'Hergé i en Genís Penart, alcalde del Port de la Selva.

Informa: Galdric de Rocabruna
Fotografies: Francesc Canosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada